Tepsis krumpli, ahogy én készítem
Hozzávalók:
2 kg krumpli
5-6 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt szalonna (ki milyet szeret)
1 bögre tej
só
A krumplit hámozd meg, karikázd fel.
Tedd bele egy kizsírozott tepsibe, és ízlésed szerint szórd meg sóval, és karikázd bele a fokhagymát.
A tejet öntsd rá a krumplira, és a vékonyra szeletelt szalonnával takard be az egészet.
Majd előmelegített sütőben, időnkénti kevergetés mellett süsd meg.
A tejtől lesz finom, omlós, és nem szárad ki a krumpli.
Egyszerű, finom, és laktató étel.
Magában is megállja a helyét, de köretként is tálalhatjuk!
Például töltött húsok, vagy rántott húsok mellé, vagy fasírozott mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
-----------------------------
Hozzávalók:
2 kg krumpli
5-6 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt szalonna (ki milyet szeret)
1 bögre tej
só
A krumplit hámozd meg, karikázd fel.
Tedd bele egy kizsírozott tepsibe, és ízlésed szerint szórd meg sóval, és karikázd bele a fokhagymát.
A tejet öntsd rá a krumplira, és a vékonyra szeletelt szalonnával takard be az egészet.
Majd előmelegített sütőben, időnkénti kevergetés mellett süsd meg.
A tejtől lesz finom, omlós, és nem szárad ki a krumpli.
Egyszerű, finom, és laktató étel.
Magában is megállja a helyét, de köretként is tálalhatjuk!
Például töltött húsok, vagy rántott húsok mellé, vagy fasírozott mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
-----------------------------