JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Rakott zöldbab

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Rakott zöldbab Empty Rakott zöldbab

Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:47

Rakott zöldbab

Rakott zöldbab Rakott%20z%C3%B6ldbab

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
    80-90 dkg zöldbab
    1 fej vöröshagyma
    1-2 gerezd fokhagyma
    1 bögre rizs
    1 húsleveskocka
    1 nagy pohár tejföl
    1/2 szál házi kolbász
    olaj

bors
    majoranna
    pirospaprika

Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra vágva forrásba lévő sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. (Télen fagyasztott zöldbabbal is készíthető).
    Egy serpenyőben a kockára vágott hagymát kevés olajon megpároljuk,
    a darált húst hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük.
    Jól átpároljuk az egészet.
    A rizst is közben megfőzzük egy másik edényben- ehhez egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a rizst,
    két bögre vizet feltesszük forrni, belepottyantunk egy húsleveskockát, majd a rizsre öntjük, és lefedve készre pároljuk.
    A kolbászról lehúzzuk a bőrét, és vékony karikákra felvágjuk.

Ha minden hozzávalóval készen vagyunk, akkor egy jénaiba összerakjuk a következő módon:
    A zöldbab felét elterítjük a jénai aljára, erre jön a megfőzött rizs,
    majd a húsos réteg következik, ezután a karikákra vágott kolbászt elosztjuk rajta,
    végül a maradék zöldbabbal fejezzük be.
    A tetejére kenjük a nagy pohár tejfölt, amit kevéske pirospaprikával megszórunk.
    Kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és jó fél óra alatt készre sütjük.

------------------------------------

Pontos idő: Csüt. Nov. 21 2024, 23:19