Rakott zöldbab
hozzávalók
1 zacskó fagyasztott zöldbab (500 g)
500 g darált hús
1 fej hagyma
rizs
pirospaprika
tejföl
sajt
só
bors
Rama
elkészítés
A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
A rizst is megfőzzük (lehet zacskós,1 elég, vagy hagyományos is).
A darált húsból pörköltet készítünk, de úgy, hogy jól megborsozzuk. Ha már úgy érezzük, hogy ez már túlzás, na akkor lesz elég a bors!
A rizst belekeverjük a már elkészült pöribe.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, és a következö sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat: zöldbab, rizses pörkölt, tejföl, zöldbab, sajt.
Sütőben annyi ideig sütjük, míg a sajt meg nem pirul rajta.
sütési hőfok: 180°C
-
hozzávalók
1 zacskó fagyasztott zöldbab (500 g)
500 g darált hús
1 fej hagyma
rizs
pirospaprika
tejföl
sajt
só
bors
Rama
elkészítés
A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
A rizst is megfőzzük (lehet zacskós,1 elég, vagy hagyományos is).
A darált húsból pörköltet készítünk, de úgy, hogy jól megborsozzuk. Ha már úgy érezzük, hogy ez már túlzás, na akkor lesz elég a bors!
A rizst belekeverjük a már elkészült pöribe.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, és a következö sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat: zöldbab, rizses pörkölt, tejföl, zöldbab, sajt.
Sütőben annyi ideig sütjük, míg a sajt meg nem pirul rajta.
sütési hőfok: 180°C
-