JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    MIMÓZA SZELET

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    MIMÓZA SZELET Empty MIMÓZA SZELET

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Júl. 16 2012, 22:50




    MIMÓZA SZELET


    MIMÓZA SZELET Mim%C3%B3zaszelet


    Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    50 dkg liszt
    20 dkg margarin
    3 db tojássárgája
    1 cs sütőpor
    10 dkg porcikor
    1/2 citrom reszelt héja és leve
    szükség szerint tejföl
    csipet só

    Krémhez:

    25 dkg margarin
    20 dkg porcukor
    5 dl tej
    5 ek liszt
    1 db citrom leve és reszelt héja

    Továbbá:

    baracklekvár a lap kenéséhez

    A sütéshez:

    nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve


    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk.
    4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük.
    A krémhez a lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük,
    felfőzzük sűrű péppé,majd kihűtjük.
    A margarint kihabosítjuk,majd a kihűlt péppel jól kikeverjük.
    A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük.

    A sütemény összeállítása:
    Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét.
    Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.
    Másnap szeleteljük.
    Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.



    ---------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:23