MIMÓZA SZELET
Hozzávalók:
Lapokhoz:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 cs sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk.
4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük.
A krémhez a lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük,
felfőzzük sűrű péppé,majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk,majd a kihűlt péppel jól kikeverjük.
A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét.
Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.
Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
---------------------------------
Hozzávalók:
Lapokhoz:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 cs sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk.
4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük.
A krémhez a lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük,
felfőzzük sűrű péppé,majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk,majd a kihűlt péppel jól kikeverjük.
A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét.
Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.
Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
---------------------------------