JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    JÓSÁG SZELET

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    JÓSÁG SZELET Empty JÓSÁG SZELET

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Dec. 01 2012, 19:41



    JÓSÁG SZELET
    (meggyes francia krémes)

    JÓSÁG SZELET J%C3%B3s%C3%A1g%20szelet



    Hozzávalók:

    fél kg (1 csomag) leveles tészta

    Meggyes krém:

    1 ü meggybefőtt
    8 ek búzadara
    3 ek cukor

    Vaníliás krém:

    2 cs vaníliás puding
    8 dl tej
    3 ek cukor
    25 dkg margarin

    Habhoz:

    fél l tejszín

    Elkészítése:

    Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk.
    Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra,
    majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt.
    A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
    A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
    A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe.
    Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
    A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral,
    majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.
    Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
    A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre.
    A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal, és porcukorral megszórjuk.





      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:10