JÓSÁG SZELET
(meggyes francia krémes)
Hozzávalók:
fél kg (1 csomag) leveles tészta
Meggyes krém:
1 ü meggybefőtt
8 ek búzadara
3 ek cukor
Vaníliás krém:
2 cs vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
Habhoz:
fél l tejszín
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk.
Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra,
majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt.
A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe.
Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral,
majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.
Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal, és porcukorral megszórjuk.
(meggyes francia krémes)
Hozzávalók:
fél kg (1 csomag) leveles tészta
Meggyes krém:
1 ü meggybefőtt
8 ek búzadara
3 ek cukor
Vaníliás krém:
2 cs vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
Habhoz:
fél l tejszín
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk.
Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra,
majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt.
A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe.
Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral,
majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.
Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal, és porcukorral megszórjuk.