Görög tepsis burgonya
hozzávalók
1 kg burgonya
3 ek sűrített paradicsompüré
1 dl extra virgin olívaolaj
2 tk szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek méz
2-3 db friss paradicsom
friss oregánó (csak dísznek, a friss oregánónak nincs túl erős íze)
só
bors
elkészítés
A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk.
A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.
A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
Forró sütőben sütjük középen.
Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat.
A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.
sütési hőfok: 200°C
hozzávalók
1 kg burgonya
3 ek sűrített paradicsompüré
1 dl extra virgin olívaolaj
2 tk szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek méz
2-3 db friss paradicsom
friss oregánó (csak dísznek, a friss oregánónak nincs túl erős íze)
só
bors
elkészítés
A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk.
A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.
A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
Forró sütőben sütjük középen.
Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat.
A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.
sütési hőfok: 200°C