JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Görög tepsis burgonya

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Görög tepsis burgonya Empty Görög tepsis burgonya

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Aug. 28 2012, 23:40




    Görög tepsis burgonya



    Görög tepsis burgonya Gorog-tepsis-burgonya



    hozzávalók

    1 kg burgonya
    3 ek sűrített paradicsompüré
    1 dl extra virgin olívaolaj
    2 tk szárított oregánó
    2 gerezd fokhagyma reszelve
    1 ek méz
    2-3 db friss paradicsom
    friss oregánó (csak dísznek, a friss oregánónak nincs túl erős íze)

    bors

    elkészítés

    A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk.
    A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.
    A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
    Forró sütőben sütjük középen.
    Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat.
    A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
    Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.

    sütési hőfok: 200°C




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 18:15