Töltött burgonya - kolbászos
hozzávalók 4 főre
5 db nagy burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1 szál gyulai kolbász
2 főtt tojás
1 tojás
1 csokor snidling (amit el is hagyhatunk)
1 pohár 375 g-os tejföl
só
elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk.
Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni.
A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük.
Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk.
A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk.
A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk.
A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával,
a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel.
Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt.
Az egészet jól összedolgozzuk.
Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva.
A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek.
A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejfől pirulni kezd.
sütési hőfok: 200°C
hozzávalók 4 főre
5 db nagy burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1 szál gyulai kolbász
2 főtt tojás
1 tojás
1 csokor snidling (amit el is hagyhatunk)
1 pohár 375 g-os tejföl
só
elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk.
Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni.
A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük.
Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk.
A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk.
A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk.
A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával,
a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel.
Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt.
Az egészet jól összedolgozzuk.
Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva.
A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek.
A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejfől pirulni kezd.
sütési hőfok: 200°C
http://www.nosalty.hu/recept/toltott-burgonya-6-kolbaszos