Hagymaleves sajtos habgaluskával sütve
hozzávalók
2 nagy fej vöröshagyma
4 ek olaj
1 zsemle, felkockázva
1 l zöldségleves (lehet kockából is)
só
1 kk őrölt fehérbors
2 tojásfehérje, kemény habbá verve
6 dkg trappista sajt , reszelve
elkészítés
A vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a zsemlekockákat, és felöntjük a zöldséglevessel.
Sózzuk, fehérborssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zsemlekockák teljesen szét nem főnek.
A levest átöntjük egy tűzálló tálba.
A fehérjéből vert habot óvatosan összeforgatjuk a reszelt sajttal, és a leves tetejére halmozzuk.
Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajtos habgaluskák szépen megpirulnak a tetején.
ajánlat
Kínálhatunk mellé forró pirítós szeleteket.
hozzávalók
2 nagy fej vöröshagyma
4 ek olaj
1 zsemle, felkockázva
1 l zöldségleves (lehet kockából is)
só
1 kk őrölt fehérbors
2 tojásfehérje, kemény habbá verve
6 dkg trappista sajt , reszelve
elkészítés
A vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a zsemlekockákat, és felöntjük a zöldséglevessel.
Sózzuk, fehérborssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zsemlekockák teljesen szét nem főnek.
A levest átöntjük egy tűzálló tálba.
A fehérjéből vert habot óvatosan összeforgatjuk a reszelt sajttal, és a leves tetejére halmozzuk.
Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajtos habgaluskák szépen megpirulnak a tetején.
ajánlat
Kínálhatunk mellé forró pirítós szeleteket.