Meggyes sütemény (poharas)
Hozzávalók:
4 tojás
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 pohár kefir (joghurt)
2.5 pohár liszt
1 csomag sütőpor
Tetejére:
50-60 dkg kimagozott meggy, ízesítésre őrölt fahéj
Pohár mérete: a joghurtos doboz volt a mérce, 2 dl-es
Elkészítés:
A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk az olajat, a sütőporos, szitált lisztet, és lazítjuk a tésztát kefirrel.
A massza sűrű, de folyékony állagú lesz.
Egy kikent, lisztezett, közepes méretű magasabb falú tepsibe öntjük, tetejét jó sűrűn megszórjuk meggyel, és meghintjük fahéjjal.
Előmelegített 180 °C –os sütőben sütjük kb. 45 percig, míg teteje szépen pirosodni nem kezd.
Tűpróbával lehet ellenőrizni a sütést!
----------------------------------------------
Hozzávalók:
4 tojás
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 pohár kefir (joghurt)
2.5 pohár liszt
1 csomag sütőpor
Tetejére:
50-60 dkg kimagozott meggy, ízesítésre őrölt fahéj
Pohár mérete: a joghurtos doboz volt a mérce, 2 dl-es
Elkészítés:
A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk az olajat, a sütőporos, szitált lisztet, és lazítjuk a tésztát kefirrel.
A massza sűrű, de folyékony állagú lesz.
Egy kikent, lisztezett, közepes méretű magasabb falú tepsibe öntjük, tetejét jó sűrűn megszórjuk meggyel, és meghintjük fahéjjal.
Előmelegített 180 °C –os sütőben sütjük kb. 45 percig, míg teteje szépen pirosodni nem kezd.
Tűpróbával lehet ellenőrizni a sütést!
----------------------------------------------