JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Abbahagyhatatlan: szalonnás-sajtos fánk

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Abbahagyhatatlan: szalonnás-sajtos fánk Empty Abbahagyhatatlan: szalonnás-sajtos fánk

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Szept. 10 2012, 23:24




    Abbahagyhatatlan: szalonnás-sajtos fánk


    Abbahagyhatatlan: szalonnás-sajtos fánk Abbah_fank5_0



    Hozzávalók

    A tésztához:

    30 dkg sós vízben főtt tört burgonya
    25 dkg liszt
    2 egész tojás

    langyos tej
    egy teáskanál cukor
    2 dkg friss élesztő
    1 evőkanál olaj

    A töltelékhez:

    füstölt trappista sajt
    főtt császárszalonna

    Elkészítés:

    A megpucolt burgonyát apró darabokra vágjuk, sós vízben főzzük, amíg egészen puha lesz.
    Ha kész, leszűrjük, villával összetörjük.
    Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, amibe előzőleg belekevertük a cukrot.
    A lisztet a sóval, tört burgonyával, felvert tojással és az élesztős tejjel összekeverjük,
    majd jól összedagasztjuk (használjátok a robotgép dagasztószálját),
    miközben hozzáadunk egy evőkanál olajat.
    Ha szükséges, kevés langyos tejet adunk hozzá, hogy egy ne túl lágy kelt tészta legyen a végeredmény.
    A belisztezett nyújtófán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk,
    kb 7x7-es darabokra vágjuk és mehet bele a töltelék: egy kocka trappista, egy kocka főtt császárszalonna.
    Kissé lapított gombócot formázunk belőle (ha lisztes a kezetek, nem fog hozzáragadni a tészta), majd konyharuhával letakarva egy órát pihentetjük,
    aztán bő, forró olajban kisütjük.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 19:31