Almás puffancs
hozzávalók
1 nagyobb alma (savanykás)
10 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
1 kisebb tojás
kb. 1 dl szénsavas ásványvíz
1/2 kk őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
csipet só
sütéshez
olaj
tálaláshoz
porcukor
elkészítés
A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
(Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.
hozzávalók
1 nagyobb alma (savanykás)
10 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
1 kisebb tojás
kb. 1 dl szénsavas ásványvíz
1/2 kk őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
csipet só
sütéshez
olaj
tálaláshoz
porcukor
elkészítés
A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
(Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.