Almás palacsinta
Hozzávalók:
1 kg alma,
3 ddb tojás,
20 dkg liszt,
tej vagy szódavíz,
2 evőkanál olaj,
fahéjas porcukor,
só
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük,
majd levéből kicsit kinyomkodva a tojásokból a lisztből a tejből / vagy szódavízből/
és az olajl összeállított palacsintatésztába keverjük.
/ ha az olajat a tésztába keverjük, kiküszöböljük a palacsintasütéssel járó égett olajszagot/
Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük,
a továbbiakban erre már nem lesz szükség.
Körülbelül fél centiméter vastag palacsintákat sütünk,
és rétegenként megszórjuk fahéjas porcukorral.
-------------------------------------
Hozzávalók:
1 kg alma,
3 ddb tojás,
20 dkg liszt,
tej vagy szódavíz,
2 evőkanál olaj,
fahéjas porcukor,
só
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük,
majd levéből kicsit kinyomkodva a tojásokból a lisztből a tejből / vagy szódavízből/
és az olajl összeállított palacsintatésztába keverjük.
/ ha az olajat a tésztába keverjük, kiküszöböljük a palacsintasütéssel járó égett olajszagot/
Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük,
a továbbiakban erre már nem lesz szükség.
Körülbelül fél centiméter vastag palacsintákat sütünk,
és rétegenként megszórjuk fahéjas porcukorral.
-------------------------------------