Cukkinis-mákos rétes
hozzávalók
1 db nagy (kb. 500 g-os) cukkini (vagy több kisebb)
1/2 tk só
20 dkg darált, cukros mák
1tk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 cs (375 g-os, 22 lapos) réteslap
olvasztott vaj a kenéshez
elkészítés
A mákot ledaráljuk, és a nekünk megfelelő mennyiségű cukorral, fahéjjal és a jól megsúrolt citromnak a reszelt héjával (nálam házi termésű, a lányom udvarában lévő citromfáról) elkeverjük.
A cukkinit héjastól lereszeljük, és pici sóval elkeverjük. Állni hagyjuk, amíg levet ereszt, majd kinyomjuk. Ha esetleg túl sósnak érezzük, átöblíthetjük egy kis hideg vízzel, és kinyomjuk.
Egy rúd réteshez 3 lapot használunk úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal.
Három ek cukros mákot szórunk rá, majd kb. fél marék cukkinit terítünk el rajta.
Feltekerjük, és vajazott tepsibe helyezzük.
Addig folytatjuk, amíg tart a réteslapból, vagy a töltelékekből. Nekem 7 rúd lett, igaz, hogy az utolsóhoz 4 lapot raktam (hogy ne maradjon már meg), de a töltelék pont jól jött ki.
A rudak tetejét is megkenjük vajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon halványpirosra sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x30cm cm
hozzávalók
1 db nagy (kb. 500 g-os) cukkini (vagy több kisebb)
1/2 tk só
20 dkg darált, cukros mák
1tk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 cs (375 g-os, 22 lapos) réteslap
olvasztott vaj a kenéshez
elkészítés
A mákot ledaráljuk, és a nekünk megfelelő mennyiségű cukorral, fahéjjal és a jól megsúrolt citromnak a reszelt héjával (nálam házi termésű, a lányom udvarában lévő citromfáról) elkeverjük.
A cukkinit héjastól lereszeljük, és pici sóval elkeverjük. Állni hagyjuk, amíg levet ereszt, majd kinyomjuk. Ha esetleg túl sósnak érezzük, átöblíthetjük egy kis hideg vízzel, és kinyomjuk.
Egy rúd réteshez 3 lapot használunk úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal.
Három ek cukros mákot szórunk rá, majd kb. fél marék cukkinit terítünk el rajta.
Feltekerjük, és vajazott tepsibe helyezzük.
Addig folytatjuk, amíg tart a réteslapból, vagy a töltelékekből. Nekem 7 rúd lett, igaz, hogy az utolsóhoz 4 lapot raktam (hogy ne maradjon már meg), de a töltelék pont jól jött ki.
A rudak tetejét is megkenjük vajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon halványpirosra sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x30cm cm