JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Cukkinis-mákos rétes

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Cukkinis-mákos rétes Empty Cukkinis-mákos rétes

Témanyitás  Jolcsi Hétf. Ápr. 29 2013, 21:15

Cukkinis-mákos rétes

Cukkinis-mákos rétes Q0jq56Ix

hozzávalók

1 db nagy (kb. 500 g-os) cukkini (vagy több kisebb)
    1/2 tk só
    20 dkg darált, cukros mák
    1tk őrölt fahéj
    1 citrom reszelt héja
    1 cs (375 g-os, 22 lapos) réteslap
    olvasztott vaj a kenéshez

elkészítés

A mákot ledaráljuk, és a nekünk megfelelő mennyiségű cukorral, fahéjjal és a jól megsúrolt citromnak a reszelt héjával (nálam házi termésű, a lányom udvarában lévő citromfáról) elkeverjük.
    A cukkinit héjastól lereszeljük, és pici sóval elkeverjük. Állni hagyjuk, amíg levet ereszt, majd kinyomjuk. Ha esetleg túl sósnak érezzük, átöblíthetjük egy kis hideg vízzel, és kinyomjuk.
    Egy rúd réteshez 3 lapot használunk úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal.
    Három ek cukros mákot szórunk rá, majd kb. fél marék cukkinit terítünk el rajta.
    Feltekerjük, és vajazott tepsibe helyezzük.
    Addig folytatjuk, amíg tart a réteslapból, vagy a töltelékekből. Nekem 7 rúd lett, igaz, hogy az utolsóhoz 4 lapot raktam (hogy ne maradjon már meg), de a töltelék pont jól jött ki.
    A rudak tetejét is megkenjük vajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon halványpirosra sütjük.

sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: alul-felül sütés
    tepsi mérete: 25x30cm cm

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:22