JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Finom rizs köret, kerekszemű rizsből

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Finom rizs köret, kerekszemű rizsből Empty Finom rizs köret, kerekszemű rizsből

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Május 14 2013, 22:08


    Finom rizs köret, kerekszemű rizsből


    Finom rizs köret, kerekszemű rizsből PdzWcMix


    Hozzávalók

    1/2 kg kerekszemű rizs
    1 fakanál zsír

    kevés őrölt bors
    1 liter víz

    Elkészítése:

    A rizst nem mossuk meg, mert ekkor ellenőrízhetetlen mennyiségű vízet szív magába!
    Így mindig a rizs 2x-ese kell, hogy legyen a vízmennyiség!

    A zsíron fehéredésig pirítjuk a rizst, állandó kevergetés mellett.
    Majd felöntjük az 1 l vízzel, és a fúszereket beletesszük, és elkeverük.
    Mikor felforr, azonnal kislángra tesszük alatta a gázt.
    15-20 perc alatt készre főzzük.

    De már ezek után nem szabad kevergetni!!! mert a kevergetéstől pancsos lesz!
    Úgy ellenőrizzük, hogy megfőtt-e már a rizs, hogy a fedőt levesszük, és ránézünk.
    A tetején körkörösen kis lyukakat látunk, és már száraznak találjuk, akkor készen van.

    Ekkor belekverhetünk, hogy lássuk nincs-e alatta víz még.
    Ha már nincs, akkor lezárhatjuk a gázt alatta, és 10 percig lefedve hagyjuk megdagadni a rizs szemeket.

    Így mindenkinek sikeres lesz a rizs főzése!

    Jó étvágyat hozzá! :))


    ----------------------------
    sr.

      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 11:16