JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sajtos krumpli köret (Gratin dauphinois)

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sajtos krumpli köret (Gratin dauphinois) Empty Sajtos krumpli köret (Gratin dauphinois)

    Témanyitás  Jolcsi Vas. Aug. 26 2012, 00:21





    Sajtos krumpli köret (Gratin dauphinois)



    Sajtos krumpli köret (Gratin dauphinois) Gratin-dauphinois



    hozzávalók

    75 dkg burgonya megtisztítva, vékonyra felszelve
    4 gerezd fokhagyma
    5 dl 22%-os főzőtejszín
    20 dkg sajt

    bors
    szerecsendió

    elkészítés

    A burgonyát megtisztítjuk, uborkagyalun vékonyra szeljük, átmossuk, szárítjuk.
    Egy sütőtálat megkenünk 1 gerezd reszelt fokhagymával,
    ebbe kezdjük rétegezni a krumplit a következő módon:
    egy réteg krumpliszelet, kevés só, frissen őrölt bors, szerecsendió ízlés szerint, egy vékony réteg reszelt sajt.
    Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak az alapanyagok.
    Végül ráöntjük a tejszínt, legalább félig lepje el, ráreszeljük a maradék fokhagymát, reszelünk sajtot a tetejére is.
    Alufóliával lefedve fél óráig sütjük 150 C-os sütőben, majd a fóliát levéve további fél óra alatt megpirítjuk.


    Ez egy kiváló, ízletes köret, amely megállja a helyét önálló fogásként is.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:07