JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Káposztás leveles pogácsa

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Káposztás leveles pogácsa Empty Káposztás leveles pogácsa

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Márc. 14 2016, 00:45




    Káposztás leveles pogácsa


    Káposztás leveles pogácsa Kaposztas%20pogacsa


    hozzávalók:

    70 dkg finomliszt
    20 dkg  zsír
    1 nagy pohár tejföl
    1 ek só
    1 dl tej (langyos)
    0.5 teáskanál cukor
    5 dkg élesztő

    0,80 -1 kg. fejes káposzta
    bors ízlés szerint
    1 ek zsír
    1 db tojás (felvert, a kenéshez)

    elkészítés

    A friss káposztát lereszeljük, besózzuk, majd fél órán át állni hagyjuk.  
    Fél óra elteltével kicsavarjuk azt, majd 1 ek zsíron odatesszük párolódni.
    Ugyanúgy kell eljárnunk, mintha káposztás tésztát szeretnénk készíteni.
    Mikor a káposzta megpárolódott, jól beborsozzuk, alaposan belekeverjük, és  hagyjuk kihűlni.

    Az élesztőt, 1 kk cukorral a meglangyosított tejben felfutatjuk.
    Miután minden alapanyag előkészítésével elkészültünk, egy nagy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat:
    liszt, só, tejföl, zsír,és a felfutott élesztő.

    Ezután alaposan kidolgozzuk a tésztát, utána lisztezett deszkán kinyújtjuk,majd rákenjük a kihűlt káposztát.
    Felhajtogatjuk a tésztát, (mindig az egyharmad részét) jobbról, balra, majd balról jobbra, végül fentről le, és lentről fel.

    Egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, tállal együtt.
    A tésztát betakarjuk folpakkal, vagy egy nagy nejlonzacsóva.

    Másnap reggel, lisztezett gyúródeszkán másfél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát,
    bevagdossuk a tetejét, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk azt.
    Tetejét felvert tojással megkenjük.

    Előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük, alsó-felső lángon.

    sütési hőfok: 200°C
    sütési mód: alul-felül sütés



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:32