Tócsni(lepcsánka), a reform ételeket fogyasztóknak
Hozzávalók 2 főre
1/2 kg savanyú káposzta
3 db tojás
3 ek. zabkorpa
3 gerezd reszelt fokhagyma
só,
törött bors
és annyi rétes liszt, amennyit felvesz.
olaj a kisütéséhez
Elkészítés
1. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel
2. A savanyú káposztát kiöblítjük, lecsurgatjuk, és apróra daraboljuk,
és hozzáadjuk a fűszeres tojáshoz.
3. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a zabkorát, és annyi lisztet, hogy lágyabb
nokedli tésztát kapjunk.
4. forró olajba belekanalazzuk, és ellapítjuk benne, mind két oldalát
szép rózsaszínűre sütjük.
Sokkal finomabb, mint a hagyományos tócsni.
Hozzávalók 2 főre
1/2 kg savanyú káposzta
3 db tojás
3 ek. zabkorpa
3 gerezd reszelt fokhagyma
só,
törött bors
és annyi rétes liszt, amennyit felvesz.
olaj a kisütéséhez
Elkészítés
1. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel
2. A savanyú káposztát kiöblítjük, lecsurgatjuk, és apróra daraboljuk,
és hozzáadjuk a fűszeres tojáshoz.
3. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a zabkorát, és annyi lisztet, hogy lágyabb
nokedli tésztát kapjunk.
4. forró olajba belekanalazzuk, és ellapítjuk benne, mind két oldalát
szép rózsaszínűre sütjük.
Sokkal finomabb, mint a hagyományos tócsni.
-------------------------