Káposztás tócsni (lepcsánka)
Hozzávalók 2 főre
1/2 kg savanyú káposzta
1 szem reszelt krumpli
2 db tojás
3 gerezd reszelt fokhagyma
só,
törött bors
és annyi rétes liszt, amennyit felvesz.
olaj a kisütéséhez
Elkészítés
1. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel
2. A savanyú káposztát kiöblítjük, lecsurgatjuk, és apróra daraboljuk,
és hozzáadjuk a reszelt krumplival együtt a fűszeres tojáshoz.
3. Jól összekeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb
nokedli tésztát kapjunk.
4. forró olajba belekanalazzuk, és ellapítjuk benne, mind két oldalát
szép rózsaszínűre sütjük.
Sokkal finomabb, mint a hagyományos tócsni.
Sr. = saját recept
-------------------------