Cukkini fasírt
hozzávalók 4 főre
50 dkg cukkini
15 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
1 kk ételízesítő
1 kk majoranna
1 kk oregánó
1 marék zsemlemorzsa
1 ek só
napraforgó olaj a sütéshez
elkészítés
1. Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).
2. Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.
3. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
4. Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.
5. Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük (sót ekkor már ne tegyünk bele, az csak a leve kiengedéséhez kellett és elegendő mennyiséget magába is szívott) és alaposan keverjük össze.
6. Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát.
7. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
8. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
9. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.
hozzávalók 4 főre
50 dkg cukkini
15 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
1 kk ételízesítő
1 kk majoranna
1 kk oregánó
1 marék zsemlemorzsa
1 ek só
napraforgó olaj a sütéshez
elkészítés
1. Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).
2. Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.
3. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
4. Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.
5. Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük (sót ekkor már ne tegyünk bele, az csak a leve kiengedéséhez kellett és elegendő mennyiséget magába is szívott) és alaposan keverjük össze.
6. Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát.
7. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
8. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
9. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.
-------------------------