Töltött cukkini olasz módra
hozzávalók
2 nagy tölteni való cukkini
50 dkg darált hús
10 dkg reszelt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek bazsalikom
2 ek olívaolaj
1 kis darabka vaj
3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
só
bors
elkészítés
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát.
Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét.
Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük 1 dl vízzel, kb. 30 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal.
A cukkinit megmossuk, majd a belsejét egy kanállal kikaparjuk, egy pici olívaolajjal kenjük ki.
A ragut beletöltjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket,
alufóliával letakarva forró sütőben 15 percig pároljuk.
Majd levesszük az alufóliát, megszórjuk a lereszelt mozzarelával, és
további 15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
sütési hőfok: 200°C
hozzávalók
2 nagy tölteni való cukkini
50 dkg darált hús
10 dkg reszelt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek bazsalikom
2 ek olívaolaj
1 kis darabka vaj
3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
só
bors
elkészítés
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát.
Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét.
Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük 1 dl vízzel, kb. 30 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal.
A cukkinit megmossuk, majd a belsejét egy kanállal kikaparjuk, egy pici olívaolajjal kenjük ki.
A ragut beletöltjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket,
alufóliával letakarva forró sütőben 15 percig pároljuk.
Majd levesszük az alufóliát, megszórjuk a lereszelt mozzarelával, és
további 15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
sütési hőfok: 200°C