RAKOTT FASÍRT
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
20dkg fűstölt szalonna
3 zsemlye
7 db tojás
4 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
70 dkg héjában főtt burgonya
1 nagy tejföl
só,bors, pirospaprika
kevés zsiradék
Elkészítése:
Hagymát kevés zsiradékon megpirítom.
A szalonnát felszeletelem, kisütöm, de nem tulságosan,
és a kisült szalonna szeleteket kislyukú húsdarálóban ledarálom. (ettől lesz különleges a fasírt)
Darált húsból, a ledarált szalonnából, a beáztatott, kifacsart zsemlékből, és a fűszerekből,
3 db tojás hozzáadásával fasírtmasszát készítek.
Megfőzök 4 db tojást.
Fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem.
Erre a karikára vágott krumpli jön, megsózom,
majd beterítem a hagymával.
Erre a karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok, és rálocsolom a tejfölt.
Végül rásimítom a maradék fasírtmasszát és a tetejét meglocsolom a súltszalonna zsírjával.
Lassú tűzön kb 40-50 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
20dkg fűstölt szalonna
3 zsemlye
7 db tojás
4 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
70 dkg héjában főtt burgonya
1 nagy tejföl
só,bors, pirospaprika
kevés zsiradék
Elkészítése:
Hagymát kevés zsiradékon megpirítom.
A szalonnát felszeletelem, kisütöm, de nem tulságosan,
és a kisült szalonna szeleteket kislyukú húsdarálóban ledarálom. (ettől lesz különleges a fasírt)
Darált húsból, a ledarált szalonnából, a beáztatott, kifacsart zsemlékből, és a fűszerekből,
3 db tojás hozzáadásával fasírtmasszát készítek.
Megfőzök 4 db tojást.
Fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem.
Erre a karikára vágott krumpli jön, megsózom,
majd beterítem a hagymával.
Erre a karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok, és rálocsolom a tejfölt.
Végül rásimítom a maradék fasírtmasszát és a tetejét meglocsolom a súltszalonna zsírjával.
Lassú tűzön kb 40-50 perc alatt készre sütöm.