Lencsés savanyúkáposzta-leves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1-2 babérlevél
- 1 szál füstölt kolbász
- 20 dkg lencse
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- 3 vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg savanyú káposzta
Elkészítése:
A savanyú káposztát átmossuk és apróra vágjuk.
A füstöltszalonnát kis kockákra aprítjuk, azután egy fazékban
kiolvasztjuk a zsírját.
A szalonnazsírra rádobjuk és megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát,
azután megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a savanyú káposztát.
Hozzáadjuk a megmosott lencsét,babérlevéllel fűszerezzük.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi,
majd fedő alatt lassú tűzön készre főzzük.
A kolbászt kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a saját zsírján egy kicsit megpirítjuk.
Az elkészült levest összeforraljuk a pirított kolbásszal,
azután forrón, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1-2 babérlevél
- 1 szál füstölt kolbász
- 20 dkg lencse
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- 3 vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg savanyú káposzta
Elkészítése:
A savanyú káposztát átmossuk és apróra vágjuk.
A füstöltszalonnát kis kockákra aprítjuk, azután egy fazékban
kiolvasztjuk a zsírját.
A szalonnazsírra rádobjuk és megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát,
azután megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a savanyú káposztát.
Hozzáadjuk a megmosott lencsét,babérlevéllel fűszerezzük.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi,
majd fedő alatt lassú tűzön készre főzzük.
A kolbászt kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a saját zsírján egy kicsit megpirítjuk.
Az elkészült levest összeforraljuk a pirított kolbásszal,
azután forrón, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.