JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Lencsés savanyúkáposzta-leves

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Lencsés savanyúkáposzta-leves Empty Lencsés savanyúkáposzta-leves

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Dec. 29 2011, 07:49


    Lencsés savanyúkáposzta-leves



    Lencsés savanyúkáposzta-leves Lencseskaposztas+copy



    Hozzávalók 4 személyre:


    - 1-2 babérlevél
    - 1 szál füstölt kolbász
    - 20 dkg lencse
    - 1 kiskanál pirospaprika
    - só
    - 3 vöröshagyma
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 50 dkg savanyú káposzta


    Elkészítése:


    A savanyú káposztát átmossuk és apróra vágjuk.
    A füstöltszalonnát kis kockákra aprítjuk, azután egy fazékban
    kiolvasztjuk a zsírját.
    A szalonnazsírra rádobjuk és megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát,
    azután megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a savanyú káposztát.
    Hozzáadjuk a megmosott lencsét,babérlevéllel fűszerezzük.
    Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi,
    majd fedő alatt lassú tűzön készre főzzük.
    A kolbászt kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a saját zsírján egy kicsit megpirítjuk.
    Az elkészült levest összeforraljuk a pirított kolbásszal,
    azután forrón, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 06:31