Alföldi zöldségleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 zsemle
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 15 dkg burgonya
- 1 dl tejföl
- 1/2 dl étolaj
- só
- őrölt fehérbors
- 2 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 liter marhahúsleves
- 1 evőkanál finom liszt
- 1 evőkanál rizs
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk,
kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyem zöldjét,
sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük.
A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük,
pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 zsemle
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 15 dkg burgonya
- 1 dl tejföl
- 1/2 dl étolaj
- só
- őrölt fehérbors
- 2 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 liter marhahúsleves
- 1 evőkanál finom liszt
- 1 evőkanál rizs
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk,
kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyem zöldjét,
sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük.
A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük,
pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk.