Alföldi májgaluska leves
Hozzávalók:
30 dkg baromfimáj
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál ételízesítő
őrölt bors
só
1 csomag zöldpetrezselyem
olaj
Elkészítés:
A májat megmossuk, az összekötő szálakat, hártyákat eltávolítva húsdarálón ledaráljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, zúzott fokhagymát, tojást, ételízesítőt, 1 késhegynyi őrölt borsot, összekeverjük, s beleszórunk annyi lisztet, hogy galuskánál kicsit keményebb állagú masszát kapjunk.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pici sóval olajon megdinszteljük.
A zöldségeket megpucoljuk, karikára, ill. kisebb szeletekre vágjuk és a hagymához adva félig megdinszteljük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megfőtt, a forró levesbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a májas masszát.
Addig főzzük, míg a májgaluska meg nem puhult.
-----------------------------------------
Hozzávalók:
30 dkg baromfimáj
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál ételízesítő
őrölt bors
só
1 csomag zöldpetrezselyem
olaj
Elkészítés:
A májat megmossuk, az összekötő szálakat, hártyákat eltávolítva húsdarálón ledaráljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, zúzott fokhagymát, tojást, ételízesítőt, 1 késhegynyi őrölt borsot, összekeverjük, s beleszórunk annyi lisztet, hogy galuskánál kicsit keményebb állagú masszát kapjunk.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pici sóval olajon megdinszteljük.
A zöldségeket megpucoljuk, karikára, ill. kisebb szeletekre vágjuk és a hagymához adva félig megdinszteljük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megfőtt, a forró levesbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a májas masszát.
Addig főzzük, míg a májgaluska meg nem puhult.
-----------------------------------------