JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Alföldi májgaluska leves

    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 33
    Points : 106
    Reputation : 0
    Join date : 2011. Feb. 23.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Alföldi májgaluska leves Empty Alföldi májgaluska leves

    Témanyitás  Admin Csüt. Május 03 2012, 07:34




    Alföldi májgaluska leves



    Alföldi májgaluska leves Alf%C3%B6ldi%20m%C3%A1jgaluska%20leves




    Hozzávalók:

    30 dkg baromfimáj
    2 szál sárgarépa
    2 szál fehérrépa
    1/2 db zellergumó
    1/2 db karalábé
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 db tojás
    1 kávéskanál ételízesítő
    őrölt bors

    1 csomag zöldpetrezselyem
    olaj

    Elkészítés:

    A májat megmossuk, az összekötő szálakat, hártyákat eltávolítva húsdarálón ledaráljuk.
    Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, zúzott fokhagymát, tojást, ételízesítőt, 1 késhegynyi őrölt borsot, összekeverjük, s beleszórunk annyi lisztet, hogy galuskánál kicsit keményebb állagú masszát kapjunk.
    A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pici sóval olajon megdinszteljük.
    A zöldségeket megpucoljuk, karikára, ill. kisebb szeletekre vágjuk és a hagymához adva félig megdinszteljük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megfőtt, a forró levesbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a májas masszát.
    Addig főzzük, míg a májgaluska meg nem puhult.


    -----------------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 05:49