Frankfurti leves
hozzávalók 4 főre
1 közepes fej kelkáposzta
2 pár virsli
1 pohár tejföl
só, bors
majoranna
1 ek liszt
kevés olaj a rántáshoz
pirospaprika
elkészítés
A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi.
Sózzuk, borsozzuk.
Amíg fő, az olajból és a lisztből világos, nem túl sűrű rántást készítünk,
amibe belekeverjük a pohár tejfölt is.
Amikor a káposzta megpuhult, berántjuk az időközben elkészült rántással,
és a virslit is hozzáadjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával és a majorannával.
Néhány percig főzzük még.
--------------------------------------------
hozzávalók 4 főre
1 közepes fej kelkáposzta
2 pár virsli
1 pohár tejföl
só, bors
majoranna
1 ek liszt
kevés olaj a rántáshoz
pirospaprika
elkészítés
A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi.
Sózzuk, borsozzuk.
Amíg fő, az olajból és a lisztből világos, nem túl sűrű rántást készítünk,
amibe belekeverjük a pohár tejfölt is.
Amikor a káposzta megpuhult, berántjuk az időközben elkészült rántással,
és a virslit is hozzáadjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával és a majorannával.
Néhány percig főzzük még.
--------------------------------------------