Köles leves galuskával
Hozzávalók 6 főre
* 10 dkg hántolt köles
* 5 dkg zabkorpa
* 3 ek. étolaj
* 1 kk. só
* 2 db. babérlevél
* 1 kk. pirospaprika
* 2 kk. sómentes ételízesítő
* 2,5 liter víz
* pici ecet (ami el is hagyható)
Galuskához
* 1 db. tojás
* 1 ek. zabkorpa
* 2 ek. rétesliszt
* só
Elkészítése
1. Olajon kissé megpirítjuk a fazékban együtt a kölest, és a zabkorpát.
2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felengedjük 2,5 liter vízzel.
3. Beletesszük a sót, babérlevelet, és készre főzzük.(kb. 20 perc) Ne lepődjünk meg, a köles
nagyon megdagad, és így közepes sűrűségű levest kapunk.
4. A galuskát elkészítjük a hozzávalókból, és deszkáról beleszaggatjuk a levesbe.
5. Beletesszük a pici ecetet ízlés szerit, és még 5 percig főzzük együtt.
Nagyon ízletes, és tápláló leves.
Hozzávalók 6 főre
* 10 dkg hántolt köles
* 5 dkg zabkorpa
* 3 ek. étolaj
* 1 kk. só
* 2 db. babérlevél
* 1 kk. pirospaprika
* 2 kk. sómentes ételízesítő
* 2,5 liter víz
* pici ecet (ami el is hagyható)
Galuskához
* 1 db. tojás
* 1 ek. zabkorpa
* 2 ek. rétesliszt
* só
Elkészítése
1. Olajon kissé megpirítjuk a fazékban együtt a kölest, és a zabkorpát.
2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felengedjük 2,5 liter vízzel.
3. Beletesszük a sót, babérlevelet, és készre főzzük.(kb. 20 perc) Ne lepődjünk meg, a köles
nagyon megdagad, és így közepes sűrűségű levest kapunk.
4. A galuskát elkészítjük a hozzávalókból, és deszkáról beleszaggatjuk a levesbe.
5. Beletesszük a pici ecetet ízlés szerit, és még 5 percig főzzük együtt.
Nagyon ízletes, és tápláló leves.
-------------------------