JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Köles leves galuskával

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Köles leves galuskával Empty Köles leves galuskával

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 09 2011, 08:17


    Köles leves galuskával


    Köles leves galuskával Leves001


    Hozzávalók 6 főre

    * 10 dkg hántolt köles
    * 5 dkg zabkorpa
    * 3 ek. étolaj
    * 1 kk. só
    * 2 db. babérlevél
    * 1 kk. pirospaprika
    * 2 kk. sómentes ételízesítő
    * 2,5 liter víz
    * pici ecet (ami el is hagyható)

    Galuskához

    * 1 db. tojás
    * 1 ek. zabkorpa
    * 2 ek. rétesliszt
    * só

    Elkészítése

    1. Olajon kissé megpirítjuk a fazékban együtt a kölest, és a zabkorpát.
    2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felengedjük 2,5 liter vízzel.
    3. Beletesszük a sót, babérlevelet, és készre főzzük.(kb. 20 perc) Ne lepődjünk meg, a köles
    nagyon megdagad, és így közepes sűrűségű levest kapunk.
    4. A galuskát elkészítjük a hozzávalókból, és deszkáról beleszaggatjuk a levesbe.
    5. Beletesszük a pici ecetet ízlés szerit, és még 5 percig főzzük együtt.


    Nagyon ízletes, és tápláló leves.


    -------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 11:38