JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Gombás ragu

    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 33
    Points : 106
    Reputation : 0
    Join date : 2011. Feb. 23.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Gombás ragu Empty Gombás ragu

    Témanyitás  Admin Csüt. Május 03 2012, 07:40




    Gombás ragu


    Gombás ragu Gombsragu



    hozzávalók 4 főre

    * 1 kg gomba (csiperke vagy vegyes)
    * 3 csipetnyi só
    * 1 tk oregánó
    * 1 tk bazsalikom
    * 1 pohár natúr joghurt
    * 1 jó nagy (vagy 2 kisebb) fej hagyma
    * 0,5 dl olívaolaj
    * 1,5 dl hideg víz


    elkészítés

    1. Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
    2. Kis lángon pároljuk meg az olajban.
    3. Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húzzuk le a legfelső rétegét), és vágjuk apró kockákra (0,5 x 3cm).
    4. Öntsük a párolt hagymára.
    5. Loccsintsuk a vizet az edénybe, majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni.
    6. 10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket.
    7. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk.
    8. A joghurttal még egyszer lefedve megbuggyantjuk, majd levehetjük a tűzről.
    9. Dolgozzunk párhuzamosan, hogy melegen tudjuk tálalni az ételt, kezdjük el időben főzni hozzá a tésztát vagy rizst.


    ------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 21:04