Gombás ragu
hozzávalók 4 főre
* 1 kg gomba (csiperke vagy vegyes)
* 3 csipetnyi só
* 1 tk oregánó
* 1 tk bazsalikom
* 1 pohár natúr joghurt
* 1 jó nagy (vagy 2 kisebb) fej hagyma
* 0,5 dl olívaolaj
* 1,5 dl hideg víz
elkészítés
1. Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
2. Kis lángon pároljuk meg az olajban.
3. Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húzzuk le a legfelső rétegét), és vágjuk apró kockákra (0,5 x 3cm).
4. Öntsük a párolt hagymára.
5. Loccsintsuk a vizet az edénybe, majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni.
6. 10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket.
7. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk.
8. A joghurttal még egyszer lefedve megbuggyantjuk, majd levehetjük a tűzről.
9. Dolgozzunk párhuzamosan, hogy melegen tudjuk tálalni az ételt, kezdjük el időben főzni hozzá a tésztát vagy rizst.
------------------------
hozzávalók 4 főre
* 1 kg gomba (csiperke vagy vegyes)
* 3 csipetnyi só
* 1 tk oregánó
* 1 tk bazsalikom
* 1 pohár natúr joghurt
* 1 jó nagy (vagy 2 kisebb) fej hagyma
* 0,5 dl olívaolaj
* 1,5 dl hideg víz
elkészítés
1. Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
2. Kis lángon pároljuk meg az olajban.
3. Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húzzuk le a legfelső rétegét), és vágjuk apró kockákra (0,5 x 3cm).
4. Öntsük a párolt hagymára.
5. Loccsintsuk a vizet az edénybe, majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni.
6. 10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket.
7. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk.
8. A joghurttal még egyszer lefedve megbuggyantjuk, majd levehetjük a tűzről.
9. Dolgozzunk párhuzamosan, hogy melegen tudjuk tálalni az ételt, kezdjük el időben főzni hozzá a tésztát vagy rizst.
------------------------