JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Gombás kagylótészta

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Gombás kagylótészta Empty Gombás kagylótészta

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Szept. 08 2012, 01:44




    Gombás kagylótészta



    Gombás kagylótészta Gombas-kagyloteszta



    hozzávalók

    40 dkg kagylótészta

    50 dkg csiperkegomba
    2 fej hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    só, bors, fűszerpaprika
    petrezselyemzöld
    2 púpozott ek liszt
    1 nagy pohár tejföl
    15 dkg reszelt sajt
    1 dl olaj

    elkészítés

    A hagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon elődinszteljük.
    A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk.
    Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
    A tejfölt és a lisztet összekeverjük és a gombához keverjük, egy rottyanás erejéig.
    Ha kell, vizet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl sűrű.
    Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát is.
    Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tésztát, és ráöntjük a gombás mártást.
    Összekeverjük, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
    A sütőbe tesszük, szép pirosra sütjük.

    sütési hőfok: 200°C





      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:51