Gombás kagylótészta
hozzávalók
40 dkg kagylótészta
50 dkg csiperkegomba
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerpaprika
petrezselyemzöld
2 púpozott ek liszt
1 nagy pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 dl olaj
elkészítés
A hagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon elődinszteljük.
A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk.
Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
A tejfölt és a lisztet összekeverjük és a gombához keverjük, egy rottyanás erejéig.
Ha kell, vizet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl sűrű.
Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát is.
Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tésztát, és ráöntjük a gombás mártást.
Összekeverjük, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
A sütőbe tesszük, szép pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200°C
hozzávalók
40 dkg kagylótészta
50 dkg csiperkegomba
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerpaprika
petrezselyemzöld
2 púpozott ek liszt
1 nagy pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 dl olaj
elkészítés
A hagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon elődinszteljük.
A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk.
Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
A tejfölt és a lisztet összekeverjük és a gombához keverjük, egy rottyanás erejéig.
Ha kell, vizet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl sűrű.
Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát is.
Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tésztát, és ráöntjük a gombás mártást.
Összekeverjük, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
A sütőbe tesszük, szép pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200°C