JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Hortobágyi húsos palacsinta, Janesznak ajánlom!

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Hortobágyi húsos palacsinta, Janesznak ajánlom! Empty Hortobágyi húsos palacsinta, Janesznak ajánlom!

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:29




    Hortobágyi húsos palacsinta, Janesznak ajánlom!



    Hortobágyi húsos palacsinta, Janesznak ajánlom! Hortobagyipalacsintak




    Hozzávalók:

    12 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
    60-70 dkg darált hús (tetszés szerinti fajta)
    2 fej hagyma,
    kevés olaj,
    pirospaprika,

    törött bors

    mártáshoz:
    1 nagy doboz tejföl,
    2 ek. liszt

    Elkészítés:

    A palacsintát akár előző nap is elkészíthetjük.

    A darált húsból, és a fűszerekből bő lével pörköltöt készítünk.
    A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat,úgy, hogy a szaft a lábosban maradjon.
    Majd két oldalát behajtjuk és így felgöngyöljük.

    A pörkölt szaftot a tejföllel és a liszttel behabarom (Összekeverem a lisztet a tejföllel)
    Ha kell akkor egy kis víz hozzáadásával hígíthatjuk, hogy a megfelelő sűrűséget megkapjuk.
    2-3 perc főzés után készen is van.

    A palacsintákat, felmelegítés után, a tálalásánál ezzel a mártással bőven meglocsoljuk.

    Igen finom, és laktató ételféleség! yes:


    Jó étvágyat hozzá! yes:


    -------------------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:56