Hortobágyi húsos palacsinta, Janesznak ajánlom!
Hozzávalók:
12 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
60-70 dkg darált hús (tetszés szerinti fajta)
2 fej hagyma,
kevés olaj,
pirospaprika,
só
törött bors
mártáshoz:
1 nagy doboz tejföl,
2 ek. liszt
Elkészítés:
A palacsintát akár előző nap is elkészíthetjük.
A darált húsból, és a fűszerekből bő lével pörköltöt készítünk.
A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat,úgy, hogy a szaft a lábosban maradjon.
Majd két oldalát behajtjuk és így felgöngyöljük.
A pörkölt szaftot a tejföllel és a liszttel behabarom (Összekeverem a lisztet a tejföllel)
Ha kell akkor egy kis víz hozzáadásával hígíthatjuk, hogy a megfelelő sűrűséget megkapjuk.
2-3 perc főzés után készen is van.
A palacsintákat, felmelegítés után, a tálalásánál ezzel a mártással bőven meglocsoljuk.
Igen finom, és laktató ételféleség! :
Jó étvágyat hozzá! :
-------------------------------------------
Hozzávalók:
12 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
60-70 dkg darált hús (tetszés szerinti fajta)
2 fej hagyma,
kevés olaj,
pirospaprika,
só
törött bors
mártáshoz:
1 nagy doboz tejföl,
2 ek. liszt
Elkészítés:
A palacsintát akár előző nap is elkészíthetjük.
A darált húsból, és a fűszerekből bő lével pörköltöt készítünk.
A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat,úgy, hogy a szaft a lábosban maradjon.
Majd két oldalát behajtjuk és így felgöngyöljük.
A pörkölt szaftot a tejföllel és a liszttel behabarom (Összekeverem a lisztet a tejföllel)
Ha kell akkor egy kis víz hozzáadásával hígíthatjuk, hogy a megfelelő sűrűséget megkapjuk.
2-3 perc főzés után készen is van.
A palacsintákat, felmelegítés után, a tálalásánál ezzel a mártással bőven meglocsoljuk.
Igen finom, és laktató ételféleség! :
Jó étvágyat hozzá! :
-------------------------------------------