Lecsós csirke, Janesznak ajánlom!
Hozzávalók:
1 kg-os csirke,
60 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
1 dl olaj,
3 nagy fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só,
bors
Elkészítése:
A megtisztított, jól megmosott csirkét feldaraboljuk,
/de lehet készíteni aprólékből, vagy csak mellhúsból, vagy szárnyából/
Megsózzuk a csirke részeket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a csirkedarabokat, és pirosra sütjük.
Az elősütött csirkéket egy lábosba szedjük.
A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szálkásra vágott hagymát,
levesszük a tűzről, így szórjuk bele a pirospaprikát, beletesszük a csirkedarabokat,
a paradicsomot, és a szintén felszeletelt paprikát,
Kevéske vízzel felengedjük, ízesítjük, és feltesszük főni, inkább pároljuk.
Kifőtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzésem:
Én csirkemellből szoktam készíteni, és karikára szeletelt sült burgonyával tálalom.
Isteni az össz. ízhatás így. :
---------------------------------------
Hozzávalók:
1 kg-os csirke,
60 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
1 dl olaj,
3 nagy fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só,
bors
Elkészítése:
A megtisztított, jól megmosott csirkét feldaraboljuk,
/de lehet készíteni aprólékből, vagy csak mellhúsból, vagy szárnyából/
Megsózzuk a csirke részeket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a csirkedarabokat, és pirosra sütjük.
Az elősütött csirkéket egy lábosba szedjük.
A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szálkásra vágott hagymát,
levesszük a tűzről, így szórjuk bele a pirospaprikát, beletesszük a csirkedarabokat,
a paradicsomot, és a szintén felszeletelt paprikát,
Kevéske vízzel felengedjük, ízesítjük, és feltesszük főni, inkább pároljuk.
Kifőtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzésem:
Én csirkemellből szoktam készíteni, és karikára szeletelt sült burgonyával tálalom.
Isteni az össz. ízhatás így. :
---------------------------------------