Káposztás csirkepecsenye, Janesznak ajánlom!
A kép csak illusztráció!
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 kg csirkeszárny ( a képen comb van, de sokkal finomabb csirkeszárnnyal!)
2-3 ek. zsír
só
törött bors
majoránna
1 kg burgonya, felkarikázva, és olajban megsütve
Elkészítése:
A káposztát kiöblítjük, és jól kinyomkodjuk.
A csirkeszárnyak végét levágjuk, és megmossuk.
A tepsit jól kizsírozzuk, elterítjük benne a káposztát, gyengén borsozzuk, sózzuk, és
majoránnával megszórjuk.
A csirkeszárnyakat is sózzuk, borsozzuk, és jól beszórjuk majoránnával,
majd a káposzta tetejére pakoljuk.
Egy kevés vizet öntünk alá.
A tepsit lefóliázzuk, és betesszük a sütőbe közepes (180 fok) hőmérséklettel sütjük.
Kb. 40-50 perc után megnézzük, és ha elég puha a csirkehús, akkor fólia nélkül tovább
sütjük.
Meglocsoljuk olvasztott zsírral, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (kb.10 perc)
Mikor forgatjuk a húst, akkor az a káposztába is belekavarhatunk.
Közben míg sül a pecsenye, addig megsütjük a burgonyát.
Tálalásnál a sült burgonya kerül alulra, majd rá a káposzta szétterítve, és a legtetejére
a csirkehús.
Nagyon ízletes, és kiadós lakoma!
Megjegyzés:
Sült burgonya nélkül, kenyérrel is igen finom! :
-------------------------------------
A kép csak illusztráció!
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 kg csirkeszárny ( a képen comb van, de sokkal finomabb csirkeszárnnyal!)
2-3 ek. zsír
só
törött bors
majoránna
1 kg burgonya, felkarikázva, és olajban megsütve
Elkészítése:
A káposztát kiöblítjük, és jól kinyomkodjuk.
A csirkeszárnyak végét levágjuk, és megmossuk.
A tepsit jól kizsírozzuk, elterítjük benne a káposztát, gyengén borsozzuk, sózzuk, és
majoránnával megszórjuk.
A csirkeszárnyakat is sózzuk, borsozzuk, és jól beszórjuk majoránnával,
majd a káposzta tetejére pakoljuk.
Egy kevés vizet öntünk alá.
A tepsit lefóliázzuk, és betesszük a sütőbe közepes (180 fok) hőmérséklettel sütjük.
Kb. 40-50 perc után megnézzük, és ha elég puha a csirkehús, akkor fólia nélkül tovább
sütjük.
Meglocsoljuk olvasztott zsírral, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (kb.10 perc)
Mikor forgatjuk a húst, akkor az a káposztába is belekavarhatunk.
Közben míg sül a pecsenye, addig megsütjük a burgonyát.
Tálalásnál a sült burgonya kerül alulra, majd rá a káposzta szétterítve, és a legtetejére
a csirkehús.
Nagyon ízletes, és kiadós lakoma!
Megjegyzés:
Sült burgonya nélkül, kenyérrel is igen finom! :
-------------------------------------