JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Káposztás csirkepecsenye, Janesznak ajánlom

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Káposztás csirkepecsenye, Janesznak ajánlom Empty Káposztás csirkepecsenye, Janesznak ajánlom

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:46





    Káposztás csirkepecsenye, Janesznak ajánlom!


    Káposztás csirkepecsenye, Janesznak ajánlom K%C3%A1poszt%C3%A1s%20csirkepecsenye
    A kép csak illusztráció!

    Hozzávalók:

    1 kg savanyú káposzta
    1 kg csirkeszárny ( a képen comb van, de sokkal finomabb csirkeszárnnyal!)
    2-3 ek. zsír

    törött bors
    majoránna
    1 kg burgonya, felkarikázva, és olajban megsütve

    Elkészítése:

    A káposztát kiöblítjük, és jól kinyomkodjuk.
    A csirkeszárnyak végét levágjuk, és megmossuk.
    A tepsit jól kizsírozzuk, elterítjük benne a káposztát, gyengén borsozzuk, sózzuk, és
    majoránnával megszórjuk.
    A csirkeszárnyakat is sózzuk, borsozzuk, és jól beszórjuk majoránnával,
    majd a káposzta tetejére pakoljuk.
    Egy kevés vizet öntünk alá.
    A tepsit lefóliázzuk, és betesszük a sütőbe közepes (180 fok) hőmérséklettel sütjük.
    Kb. 40-50 perc után megnézzük, és ha elég puha a csirkehús, akkor fólia nélkül tovább
    sütjük.
    Meglocsoljuk olvasztott zsírral, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (kb.10 perc)
    Mikor forgatjuk a húst, akkor az a káposztába is belekavarhatunk.
    Közben míg sül a pecsenye, addig megsütjük a burgonyát.

    Tálalásnál a sült burgonya kerül alulra, majd rá a káposzta szétterítve, és a legtetejére
    a csirkehús.

    Nagyon ízletes, és kiadós lakoma!

    Megjegyzés:
    Sült burgonya nélkül, kenyérrel is igen finom! yes:

    -------------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 13:51