Karamellkrém, Janesznak ajánlom.
Hozzávalók:
25 dkg cukor,
6 dl tej,
egy tojás,
egy evőkanál finomliszt,
egy csomag vaníliás cukor,
a díszítéshez kevés pirított cukor vagy tejszínhab.
Elkészítés:
Megpirítunk 20 dkg cukrot, és 0,5 l tejjel felengedve, karamellé főzzük
A maradék 5 dkg cukrot a tojással, liszttel és a vaníliás cukorral simára keverjük,
1 dl hideg tejjel felengedjük, a tojásos keveréket a forró karamellbe öntjük,
miközben habverővel szüntelenül kevergetjük.
A tűzre visszatesszük, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
Üvegtányérokba vagy talpas poharakba öntjük,
a tetejét pirított, tört cukorral vagy tejszínhabbal díszítjük.
Hűtve kínáljuk.
Jó nassolást! :hehe:
-----------------------------------
Hozzávalók:
25 dkg cukor,
6 dl tej,
egy tojás,
egy evőkanál finomliszt,
egy csomag vaníliás cukor,
a díszítéshez kevés pirított cukor vagy tejszínhab.
Elkészítés:
Megpirítunk 20 dkg cukrot, és 0,5 l tejjel felengedve, karamellé főzzük
A maradék 5 dkg cukrot a tojással, liszttel és a vaníliás cukorral simára keverjük,
1 dl hideg tejjel felengedjük, a tojásos keveréket a forró karamellbe öntjük,
miközben habverővel szüntelenül kevergetjük.
A tűzre visszatesszük, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
Üvegtányérokba vagy talpas poharakba öntjük,
a tetejét pirított, tört cukorral vagy tejszínhabbal díszítjük.
Hűtve kínáljuk.
Jó nassolást! :hehe:
-----------------------------------