JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Kaporszósz, Janesz részére!

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Kaporszósz,  Janesz  részére! Empty Kaporszósz, Janesz részére!

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:38




    Kaporszósz, Janesz részére!


    Kaporszósz,  Janesz  részére! Kaporsz%C3%B3sz



    Hozzávalók:

    1 púpozott fakanálnyi zsír,
    3-4 púpozott evőkanál liszt,
    1 csokor kapor,
    1 kis pohár tejföl,
    pici ecet,
    só,
    cukor, ízlés szerint


    Elkészítése:

    - A megmosott zsenge "kaporleveleket" vágjuk nagyon apróra (szedjük csokorba, vágjuk félbe, hajtsuk egymás mellé a szeleteléshez, így gyorsabban végzünk vele).
    - Hevítsünk egy közepes nagyságú lábosban zsiradékot, majd tegyünk rá annyi lisztet, hogy még szétfolyós maradjon (ha szükséges, tegyünk hozzá még zsiradékot).
    - Amikor a rántásunk kezd kicsit barnulni, akkor tegyük rá az aprított kaprot, majd 1-2 percig kavargatva fonnyasszuk a kaprot is.
    - A tejfölt keverjük el 1 pohár hideg vízzel, és öntsük a rántásra, és gyors kevergetés mellett engedjük fel két-háromszoros mennyiségű hideg vízzel, hogy ne legyen csomós a mártásunk.
    - Felforráskor sűrűsödik, igény szerint hígítsuk még vízzel.
    - Fűszerezzük: só, cukor, pici ecet - ízlés szerint.

    Magában is nagyon ízletes, de én petrezselymes újburgonyával ajánlom!

    Jó étvágyat! yes:


    --------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 07:07