Lekváros-diós álomtorony
Hozzávalók egy toronyhoz (9 db palacsintához)
4 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl sárgabarack lekvár
15 dkg porcukor
25 dkg darált dió
2,5 dl tej
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Hideg tojással dolgozzunk, azt könnyebb felverni!
Kézi habverővel összedolgozzuk a sárgáját a vajjal. Felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
Óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal – pillekönnyű, mégis sűrű palacsintatésztát fogunk kapni.
Kikészítjük a diót és a cukrot, valamint a lekvárt.
Olajozott palacsintasütűbe teszünk egy kanál masszát, és megsütjük – de csak az egyik oldalát!
A sült felével lefelé tányérra tesszük, vastagon megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, cukorral.
Addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak.
Az utolsó palacsintának a sült fele kerül fölfelé.
Szórjuk meg cukorral és dióval, hagyjuk egy kicsit állni, majd tortaszerűen szeleteljük.
----------------------------------------
Hozzávalók egy toronyhoz (9 db palacsintához)
4 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl sárgabarack lekvár
15 dkg porcukor
25 dkg darált dió
2,5 dl tej
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Hideg tojással dolgozzunk, azt könnyebb felverni!
Kézi habverővel összedolgozzuk a sárgáját a vajjal. Felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
Óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal – pillekönnyű, mégis sűrű palacsintatésztát fogunk kapni.
Kikészítjük a diót és a cukrot, valamint a lekvárt.
Olajozott palacsintasütűbe teszünk egy kanál masszát, és megsütjük – de csak az egyik oldalát!
A sült felével lefelé tányérra tesszük, vastagon megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, cukorral.
Addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak.
Az utolsó palacsintának a sült fele kerül fölfelé.
Szórjuk meg cukorral és dióval, hagyjuk egy kicsit állni, majd tortaszerűen szeleteljük.
----------------------------------------