ALMÁS PALACSINTA DIÓS TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 dl étolaj
3 dl tej
szódavíz
1 kanál cukor (elhagyható!)
kevés só
50 dkg reszelt alma
1 kávés kanál fahéj
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, (ami el is hagyható)
teszünk bele 25 dkg lisztet,jól eldolgozzuk és
föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel, hogy se híg, se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is ettől lesz gyenge a tésztája.
A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjjal megszórjuk,
majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük.
Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.
A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz.
Nagyon finom.
Porcukorral elkevert dióval töltöttem.
Megjegyzésem:
Soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot!!!
Így nem ragad le sütés közben!
Nyugodt szívvel elhagyható!
Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 dl étolaj
3 dl tej
szódavíz
1 kanál cukor (elhagyható!)
kevés só
50 dkg reszelt alma
1 kávés kanál fahéj
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, (ami el is hagyható)
teszünk bele 25 dkg lisztet,jól eldolgozzuk és
föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel, hogy se híg, se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is ettől lesz gyenge a tésztája.
A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjjal megszórjuk,
majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük.
Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.
A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz.
Nagyon finom.
Porcukorral elkevert dióval töltöttem.
Megjegyzésem:
Soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot!!!
Így nem ragad le sütés közben!
Nyugodt szívvel elhagyható!