JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    ALMÁS PALACSINTA DIÓS TÖLTELÉKKEL

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    ALMÁS PALACSINTA DIÓS TÖLTELÉKKEL Empty ALMÁS PALACSINTA DIÓS TÖLTELÉKKEL

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Szept. 03 2012, 23:37





    ALMÁS PALACSINTA DIÓS TÖLTELÉKKEL


    ALMÁS PALACSINTA DIÓS TÖLTELÉKKEL Alm%C3%A1s-di%C3%B3s%20palacsinta



    Hozzávalók:

    A palacsintatésztához:

    25 dkg liszt
    2 db tojás
    1 dl étolaj
    3 dl tej
    szódavíz
    1 kanál cukor (elhagyható!)
    kevés só
    50 dkg reszelt alma
    1 kávés kanál fahéj

    A sütéshez:
    olaj

    A töltelékhez:

    15 dkg darált dió
    porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, (ami el is hagyható)
    teszünk bele 25 dkg lisztet,jól eldolgozzuk és
    föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel, hogy se híg, se sűrű ne legyen.
    Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is ettől lesz gyenge a tésztája.
    A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjjal megszórjuk,
    majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük.
    Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.
    A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz.

    Nagyon finom.
    Porcukorral elkevert dióval töltöttem.

    Megjegyzésem:
    Soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot!!!
    Így nem ragad le sütés közben!
    Nyugodt szívvel elhagyható! :)




      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 10:04