JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Almás csokis kevert sütemény

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Almás csokis kevert sütemény Empty Almás csokis kevert sütemény

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jún. 05 2012, 17:50




    Almás csokis kevert sütemény


    Almás csokis kevert sütemény Alm%C3%A1scsokis



    Hozzávalók:

    3 db tojás
    25 dkg cukor
    30 dkg liszt
    1 evőkanál kakaópor
    1 csomag sütőpor (12 gr)
    10 dkg aprított étcsokoládé
    30 dkg tisztított, reszelt alma
    ½ citrom leve és reszelt héja

    Töltelék: baracklekvár

    Elkészítés:

    A tojásokat a cukorral jó alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóval, citromhéjjal és sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a citromlével meglocsolt almareszeléket. Végül a csoki darabkákat is hozzáadjuk.

    Közepes méretű (itt: 37 x 22 cm), kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a masszát, előmelegített kb. 170-180 °C –os sütőben sütjük ki kb. 30-35 perc alatt.
    Tűpróbával ellenőrizhetjük!

    A kihűlt süteményt kiborítjuk, félbevágjuk, és lekvárral kenjük.
    Tetejére csokimáz került volna..., ha nem fogy el a kakaópor. Így porcukorral lett megszórva.
    Durvára darabolt dióval is meg lehet hinteni, vagy mehet rá szeletelt mandula is. Keverhetünk a tésztába is dióféleségeket, vagy akár mazsolát, többféle módon lehet variálni tetszés szerint, nem létszükséglet, hogy lekvár kerüljön bele.


    Megjegyzés:

    Az alaprecept tulajdonképpen a következő: 3 tojás, 25 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 30 dkg reszelt alma, és önmagában is finom.


    ----------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:29