JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Zöldséges kagylótészta

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Zöldséges kagylótészta Empty Zöldséges kagylótészta

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Ápr. 01 2011, 07:35




    Zöldséges kagylótészta



    Zöldséges kagylótészta 3191_001071




    Hozzávalók:
    24 db conchiglie (óriás kagylótészta),
    50 dkg brokkoli,
    3 cukkíni,
    2 szál sárgarépa,
    30 dkg zöld hüvelyű bab,
    1 fej hagyma,
    2 paradicsom,
    25 dkg gruyere sajt,
    12 dkg reszelt parmezán sajt,
    4 dkg vaj,
    2 ek extraszűz olívaolaj,
    só, bors,
    reszelt szerecsendió

    Hozzávalók a besamelmártáshoz:
    6 ek liszt,
    6 ek vaj,
    5 dl tej,
    só,
    reszelt szerecsendió

    Elkészítése:

    A mártáshoz a tejet felmelegítjük. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Csomómentesre keverjük. Apránként felöntjük a maradék tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Közben megforrósított vajon és olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, zöld hüvelyű babot és cukkínit, valamint a rózsáira szedett brokkolit. 8 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük fél pohár vízzel, és fedő alatt megpároljuk. A besamelmártást kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a lecsöpögtetett zöldségeket és a feldarabolt gruyere sajtot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, tálcára szedjük és megtöltjük a mártásos zöldségkeverékkel. Beleültetjük a tűzálló tálba és leöntjük a maradék besamelmártással. Ráfektetjük a karikára vágott paradicsomot és megszórjuk a reszelt parmezán sajttal. 20-25 percig sütjük.





      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:57