JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Zöldséges-sonkás aszpik

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Zöldséges-sonkás aszpik Empty Zöldséges-sonkás aszpik

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jan. 08 2013, 23:54




    Zöldséges-sonkás aszpik


    Zöldséges-sonkás aszpik ASZPIKOSTOJ%C3%81S



    Hozzávalók:

    - 1/2 liter csirkehús alaplé (1 db leveskockából)
    - 2 csomag étkezési zselatin
    - fele annyi tojás, mint amennyi adagba ki fogjuk mérni az aszpikot, keményre főzve
    - vegyes főtt zöldségek
    - füstölt főtt sonka, apró kockákra vágva

    Elkészítése:

    1. Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint. Habverővel jól keverjük el.
    A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.

    2. Üvegedényekbe vagy egyéb formák közepébe helyezzünk el a félbe vágott főtt tojásokat úgy, hogy a vágott felével lefele nézzenek.
    A formákba kanalazzuk bele a főtt vegyes zöldségeket (borsó, répa, paprika) és a sonkát.

    3. Öntsük fel a formákat a zselés lével, majd tegyük hűtőbe az egészet. 1-2 órán belül megdermed.
    A formából kiütve tálaljuk. Rendkívül dekoratív, finom előétel a húsvéti asztalon.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:22