Zöldséges-sonkás aszpik
Hozzávalók:
- 1/2 liter csirkehús alaplé (1 db leveskockából)
- 2 csomag étkezési zselatin
- fele annyi tojás, mint amennyi adagba ki fogjuk mérni az aszpikot, keményre főzve
- vegyes főtt zöldségek
- füstölt főtt sonka, apró kockákra vágva
Elkészítése:
1. Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint. Habverővel jól keverjük el.
A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
2. Üvegedényekbe vagy egyéb formák közepébe helyezzünk el a félbe vágott főtt tojásokat úgy, hogy a vágott felével lefele nézzenek.
A formákba kanalazzuk bele a főtt vegyes zöldségeket (borsó, répa, paprika) és a sonkát.
3. Öntsük fel a formákat a zselés lével, majd tegyük hűtőbe az egészet. 1-2 órán belül megdermed.
A formából kiütve tálaljuk. Rendkívül dekoratív, finom előétel a húsvéti asztalon.
Hozzávalók:
- 1/2 liter csirkehús alaplé (1 db leveskockából)
- 2 csomag étkezési zselatin
- fele annyi tojás, mint amennyi adagba ki fogjuk mérni az aszpikot, keményre főzve
- vegyes főtt zöldségek
- füstölt főtt sonka, apró kockákra vágva
Elkészítése:
1. Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint. Habverővel jól keverjük el.
A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
2. Üvegedényekbe vagy egyéb formák közepébe helyezzünk el a félbe vágott főtt tojásokat úgy, hogy a vágott felével lefele nézzenek.
A formákba kanalazzuk bele a főtt vegyes zöldségeket (borsó, répa, paprika) és a sonkát.
3. Öntsük fel a formákat a zselés lével, majd tegyük hűtőbe az egészet. 1-2 órán belül megdermed.
A formából kiütve tálaljuk. Rendkívül dekoratív, finom előétel a húsvéti asztalon.