JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sonkás-sajtos csirkeropogós

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sonkás-sajtos csirkeropogós Empty Sonkás-sajtos csirkeropogós

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Jún. 13 2013, 02:47



    Sonkás-sajtos csirkeropogós


    Sonkás-sajtos csirkeropogós W3O11VVF


    Hozzávalók:

    50 dkg csirkemell
    20 dkg füstölt sonka,
    15 dkg füstölt sajt,
    2 dl tej,
    2 db tojás,
    1 nagy pohár tejföl,
    1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet),
    5 dkg vaj,
    ételízesítő tetszés szerint
    só,
    bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet és a sonkát csíkokra vágjuk.
    A kenyeret a tejben megáztatjuk
    majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt.
    Ezután megfűszerezzük.
    Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, ebbe öntjük a húst.
    A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük,
    ezt a masszát öntjük a hús tetejére,
    majd a maradék sajttal befedjük.

    Előmelegített sütőben süssük 180 fokon,
    nagyjából 40 percen keresztül.
    Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy
    a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik.
    A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a  tetejét.

    Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.



    .................................

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 15:21