Sonkás-sajtos csirkeropogós
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg füstölt sonka,
15 dkg füstölt sajt,
2 dl tej,
2 db tojás,
1 nagy pohár tejföl,
1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet),
5 dkg vaj,
ételízesítő tetszés szerint
só,
bors
Elkészítése:
A csirkemellet és a sonkát csíkokra vágjuk.
A kenyeret a tejben megáztatjuk
majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt.
Ezután megfűszerezzük.
Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, ebbe öntjük a húst.
A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük,
ezt a masszát öntjük a hús tetejére,
majd a maradék sajttal befedjük.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon,
nagyjából 40 percen keresztül.
Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy
a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik.
A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét.
Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.
.................................
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg füstölt sonka,
15 dkg füstölt sajt,
2 dl tej,
2 db tojás,
1 nagy pohár tejföl,
1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet),
5 dkg vaj,
ételízesítő tetszés szerint
só,
bors
Elkészítése:
A csirkemellet és a sonkát csíkokra vágjuk.
A kenyeret a tejben megáztatjuk
majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt.
Ezután megfűszerezzük.
Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, ebbe öntjük a húst.
A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük,
ezt a masszát öntjük a hús tetejére,
majd a maradék sajttal befedjük.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon,
nagyjából 40 percen keresztül.
Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy
a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik.
A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét.
Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.
.................................