JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Baconos Csirkemell őzgerinc formában

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Baconos Csirkemell őzgerinc formában Empty Baconos Csirkemell őzgerinc formában

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jan. 29 2013, 18:59





    Baconos Csirkemell őzgerinc formában


    Baconos Csirkemell őzgerinc formában Baconos%20csirkemell


    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell filé,
    20 dkg szeletelt bacon,
    15 dkg sajt reszelve,
    2 db tojás,
    4 evőkanál tejföl,
    3 evőkanál liszt,
    só,
    bors,
    petrezselyemzöld

    Elkészítés:

    A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
    3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele),
    a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel,
    10 dkg reszelt sajttal összekeverjük.
    A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
    Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és
    kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
    A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
    Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel,
    majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
    Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
    Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
    Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és
    addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt., ez pár perc mindössze.

    Köretnek bármit lehet mellé tálalni, mi hasábburgonyával szeretjük,
    de rizs vagy csak simán friss saláta is nagyon finom hozzá.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 20:32