Baconos Csirkemell őzgerinc formában
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé,
20 dkg szeletelt bacon,
15 dkg sajt reszelve,
2 db tojás,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
só,
bors,
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele),
a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel,
10 dkg reszelt sajttal összekeverjük.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és
kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel,
majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és
addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt., ez pár perc mindössze.
Köretnek bármit lehet mellé tálalni, mi hasábburgonyával szeretjük,
de rizs vagy csak simán friss saláta is nagyon finom hozzá.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé,
20 dkg szeletelt bacon,
15 dkg sajt reszelve,
2 db tojás,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
só,
bors,
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele),
a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel,
10 dkg reszelt sajttal összekeverjük.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és
kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel,
majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és
addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt., ez pár perc mindössze.
Köretnek bármit lehet mellé tálalni, mi hasábburgonyával szeretjük,
de rizs vagy csak simán friss saláta is nagyon finom hozzá.