Tejfölös bundában sült csirkemell
hozzávalók
1 nagyobb csirkemell
1 tojás
4 ek liszt
1 nagy tejföl
só, bors,
snidling ízlés szerint, a tálaláshoz
olaj a sütéshez
elkészítés
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk, 30 percig állni hagyjuk.
A tejfölt összekeverjük az 1 db tojással, 2 púpozott ek liszttel, sót, borsot teszünk bele ízlés szerint.
(Olyan sűrűségű mártást kell kapnunk, hogy ne csorogjon le a hússzeletekről. Ha túl híg, liszttel besűrítjük.)
Az olajat felmelegítjük, amikor már jó, a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a tejfölös mártásba, és
közepes lángon sütjük őket.
Annyi olajat használjunk, hogy a szeletek ússzanak.)
Végül a tálalásnál, megszórjuk snidlinggel.
hozzávalók
1 nagyobb csirkemell
1 tojás
4 ek liszt
1 nagy tejföl
só, bors,
snidling ízlés szerint, a tálaláshoz
olaj a sütéshez
elkészítés
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk, 30 percig állni hagyjuk.
A tejfölt összekeverjük az 1 db tojással, 2 púpozott ek liszttel, sót, borsot teszünk bele ízlés szerint.
(Olyan sűrűségű mártást kell kapnunk, hogy ne csorogjon le a hússzeletekről. Ha túl híg, liszttel besűrítjük.)
Az olajat felmelegítjük, amikor már jó, a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a tejfölös mártásba, és
közepes lángon sütjük őket.
Annyi olajat használjunk, hogy a szeletek ússzanak.)
Végül a tálalásnál, megszórjuk snidlinggel.