Belga rakott krumpli
Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj
só
Elkészítés:
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk,
és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk.
A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk,
majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk.
A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek.
A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük.
Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Én még, egy nagypohár tefölben elkevert 2 db tojással önteném le, az utolsó sajt réteg alatt!
Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj
só
Elkészítés:
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk,
és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk.
A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk,
majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk.
A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek.
A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük.
Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Én még, egy nagypohár tefölben elkevert 2 db tojással önteném le, az utolsó sajt réteg alatt!