Rakott sült hús zöldségekkel
Hozzávalók
4 szelet sertéscomb csont nélkül (én csirkeszárnyból készítettem)
60 dkg újburgonya (most öregből)
2 db paprika (lehet pritamin is)
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
só,
bors,
delikát,
kis őrölt gyömbér
Elkészítése
A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk, és
kivajazott jénaiba, vagy tepsibe tesszük.
Rátesszük az apróra vágott paprikát, és hagymát.
A tetejére ráhelyezzük az enyhén fűszerezett húst, és
rákarikázzuk a paradicsomot.
Majd befűszerezzük a tejfölt (só,bors,delikát,gyömbér) és ráöntjük.
Végül jó vastagon megszórjuk sajttal,
majd sütőben kb. 1 óra alatt közepes hőmérsékleten megsütjük,
akkor van készen, ha a sajt már jól rápirult.
----------------------
Hozzávalók
4 szelet sertéscomb csont nélkül (én csirkeszárnyból készítettem)
60 dkg újburgonya (most öregből)
2 db paprika (lehet pritamin is)
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
só,
bors,
delikát,
kis őrölt gyömbér
Elkészítése
A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk, és
kivajazott jénaiba, vagy tepsibe tesszük.
Rátesszük az apróra vágott paprikát, és hagymát.
A tetejére ráhelyezzük az enyhén fűszerezett húst, és
rákarikázzuk a paradicsomot.
Majd befűszerezzük a tejfölt (só,bors,delikát,gyömbér) és ráöntjük.
Végül jó vastagon megszórjuk sajttal,
majd sütőben kb. 1 óra alatt közepes hőmérsékleten megsütjük,
akkor van készen, ha a sajt már jól rápirult.
----------------------