Sóban sült csirke
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem.
A hasába beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom.
Egy tűzálló tál (vagy közepes méretű tepsi) aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az alját,
és ráfektetem a csirkét.
A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra.
Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből!
A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta.
Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bent marad,
ezért olyan nagyon finom, és omlós a csirke.
(Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!)
Az előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm a szárnyast.
Ha megsült, akkor egyszerűen lebontom a csirkéről a só réteget.
Sok salátát és burgonyát, vagy befőttet és párolt rizst adok mellé.
Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.
Ez a létező legfinomabb, és a legegyszerűbben elkészíthető sült csirke recept!
Jó étvágyat hozzá!
------------------------------
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem.
A hasába beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom.
Egy tűzálló tál (vagy közepes méretű tepsi) aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az alját,
és ráfektetem a csirkét.
A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra.
Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből!
A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta.
Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bent marad,
ezért olyan nagyon finom, és omlós a csirke.
(Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!)
Az előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm a szárnyast.
Ha megsült, akkor egyszerűen lebontom a csirkéről a só réteget.
Sok salátát és burgonyát, vagy befőttet és párolt rizst adok mellé.
Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.
Ez a létező legfinomabb, és a legegyszerűbben elkészíthető sült csirke recept!
Jó étvágyat hozzá!
------------------------------