JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sóban sült csirke

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sóban sült csirke Empty Sóban sült csirke

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Aug. 11 2012, 00:55



    Sóban sült csirke


    Sóban sült csirke S%C3%B3bans%C5%B1ltcsirke



    Hozzávalók:

    1 közepes nagyságú csirke,
    1 kg só (nem tévedés!),
    1 teáskanál majoránna,
    1 mokkáskanál törött fekete bors.

    Elkészítés:

    A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem.
    A hasába beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom.
    Egy tűzálló tál (vagy közepes méretű tepsi) aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az alját,
    és ráfektetem a csirkét.
    A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra.
    Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből!
    A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta.
    Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bent marad,
    ezért olyan nagyon finom, és omlós a csirke.
    (Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!)
    Az előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm a szárnyast.
    Ha megsült, akkor egyszerűen lebontom a csirkéről a só réteget.

    Sok salátát és burgonyát, vagy befőttet és párolt rizst adok mellé.
    Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.

    Ez a létező legfinomabb, és a legegyszerűbben elkészíthető sült csirke recept!

    Jó étvágyat hozzá!


    ------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 02:10