SÓÁGYON SÜLT CSIRKE, Janesz részére!
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 alma, (el is hagyható)
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük,
hasüregébe tesszük az almát, a majoránnát, borsot, és egy kevéske sót.
Két lábát összekötjük, a szárnyvégeket a szárnycomb mögé tekerjük.
Tűzálló tálba töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét,
előmelegített sütőbe toljuk.
Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. ( kb. 1 óra )
A csirkét csak a só gőzé járja át, a husi porhanyós marad.
Ősrégi eljárás, grillezéssel egyenértékű étel.
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 alma, (el is hagyható)
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük,
hasüregébe tesszük az almát, a majoránnát, borsot, és egy kevéske sót.
Két lábát összekötjük, a szárnyvégeket a szárnycomb mögé tekerjük.
Tűzálló tálba töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét,
előmelegített sütőbe toljuk.
Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. ( kb. 1 óra )
A csirkét csak a só gőzé járja át, a husi porhanyós marad.
Ősrégi eljárás, grillezéssel egyenértékű étel.