JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Almás máglyarakás kiflivel

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Almás máglyarakás kiflivel Empty Almás máglyarakás kiflivel

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Okt. 29 2012, 00:37



    Almás máglyarakás kiflivel


    Almás máglyarakás kiflivel Maglyarakas



    hozzávalók

    7-8 db kifli
    1/2 l tej
    1 db citrom reszelt héja
    vanília eszencia
    5 db tojássárga
    7 dkg cukor
    20 dkg baracklekvár

    Almás réteghez:

    70 dkg alma
    3 dkg cukor
    1 db citrom leve
    1 tk őrölt fahéj

    Habhoz:

    7 dkg cukor
    5 db tojásfehérje

    elkészítés

    A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük.
    A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük.
    A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk.
    A kivajazott tepsibe tesszük.
    Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével, a fahéjjal, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
    Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt.
    Az alma tetejére simítjuk.
    Kb 10-15 perc alatt készre sütjük.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:29