Almás máglyarakás kiflivel
hozzávalók
7-8 db kifli
1/2 l tej
1 db citrom reszelt héja
vanília eszencia
5 db tojássárga
7 dkg cukor
20 dkg baracklekvár
Almás réteghez:
70 dkg alma
3 dkg cukor
1 db citrom leve
1 tk őrölt fahéj
Habhoz:
7 dkg cukor
5 db tojásfehérje
elkészítés
A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük.
A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk.
A kivajazott tepsibe tesszük.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével, a fahéjjal, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt.
Az alma tetejére simítjuk.
Kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
hozzávalók
7-8 db kifli
1/2 l tej
1 db citrom reszelt héja
vanília eszencia
5 db tojássárga
7 dkg cukor
20 dkg baracklekvár
Almás réteghez:
70 dkg alma
3 dkg cukor
1 db citrom leve
1 tk őrölt fahéj
Habhoz:
7 dkg cukor
5 db tojásfehérje
elkészítés
A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük.
A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk.
A kivajazott tepsibe tesszük.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével, a fahéjjal, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt.
Az alma tetejére simítjuk.
Kb 10-15 perc alatt készre sütjük.