JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sűlt csülök (akár az újévi sűlt malac helyett is)

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sűlt csülök (akár az újévi sűlt malac helyett is) Empty Sűlt csülök (akár az újévi sűlt malac helyett is)

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Nov. 29 2013, 17:52





    Sűlt csülök (akár az újévi sűlt malac helyett is)



    Sűlt csülök (akár az újévi sűlt malac helyett is) Safe_image.php?d=AQCeHtHfnHoqn4nJ&w=398&h=208&url=http%3A%2F%2Ffinomreceptek.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F11%2F1000_544017_602852949743611_1294267511_n_20130409_164559


    Hozzávalók

    1 db kicsontozott sertés hátsó csülök
    1 ek olvasztott zsír
    1 ek mustár
    1 tk erős paprikakrém
    4-5 gerezd fokhagyma

    őrölt bors
    majoránna
    3-4 dl száraz fehér bor

    Elkészítés


    Előző nap:

    A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk.
    Egy tálban a zsírt, a mustárt, az összetört fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat.
    A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.
    Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.

    Másnap:

    A húst elterítjük egy tepsiben és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje.
    Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe és lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük.
    Amikor megpuhúlt, a fóliát leszedjük, és a zsírjával locsolgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

    Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk.




      Pontos idő: Csüt. Nov. 21 2024, 20:42