Sűlt csülök (akár az újévi sűlt malac helyett is)
Hozzávalók
1 db kicsontozott sertés hátsó csülök
1 ek olvasztott zsír
1 ek mustár
1 tk erős paprikakrém
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
majoránna
3-4 dl száraz fehér bor
Elkészítés
Előző nap:
A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk.
Egy tálban a zsírt, a mustárt, az összetört fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat.
A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.
Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.
Másnap:
A húst elterítjük egy tepsiben és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje.
Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe és lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük.
Amikor megpuhúlt, a fóliát leszedjük, és a zsírjával locsolgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk.