Alap hústöltelék, nem csak töltött húsokhoz
Hozzávalók:
4 db szemle, (vagy 4 karéj kenyér)
4 db tojás
4 ek. olvasztott zsír
(a sűlthús zsírjából is elvehetjük, annál finomabb lesz)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
töröttbors
majoranna
1 cs zöldpetrezselyem, (ha nincs az sem baj.)
Elkészítése:
A zsömléket vízben alaposan megáztatjuk..
Kicsavarjuk és egy keverőedényben összedolgozzuk a tojásokkal,
sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel, majorannával, tört fokhagymával,
a kis fej apróra vágott, a 4 ek. zsíron megpirított vöröshagymával.
Jól eldolgozzuk, hogy ne legyen darabos.
Ezt a tölteléket tölthetjük különböző húsokba, vagy tepsiben külön megsüthetjük.
Ekkor zsírrar kikent, zsemlemorzsával meghintett magasszélű tepsibe öntjük a masszát,
elsimítjuk, és 180 fokon megsütjük, szép pirosra.
Tetszés szerinti méretre vágva tálaljuk a sűlthúsok mellé.
Ezzel a töltelékkel tehetjük ünnepélyesebbé az ebédünket.
Jó étvágyat hozzá. )
Itt majorannás sült csirkeszárny mellé tálaltuk.
Hozzávalók:
4 db szemle, (vagy 4 karéj kenyér)
4 db tojás
4 ek. olvasztott zsír
(a sűlthús zsírjából is elvehetjük, annál finomabb lesz)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
töröttbors
majoranna
1 cs zöldpetrezselyem, (ha nincs az sem baj.)
Elkészítése:
A zsömléket vízben alaposan megáztatjuk..
Kicsavarjuk és egy keverőedényben összedolgozzuk a tojásokkal,
sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel, majorannával, tört fokhagymával,
a kis fej apróra vágott, a 4 ek. zsíron megpirított vöröshagymával.
Jól eldolgozzuk, hogy ne legyen darabos.
Ezt a tölteléket tölthetjük különböző húsokba, vagy tepsiben külön megsüthetjük.
Ekkor zsírrar kikent, zsemlemorzsával meghintett magasszélű tepsibe öntjük a masszát,
elsimítjuk, és 180 fokon megsütjük, szép pirosra.
Tetszés szerinti méretre vágva tálaljuk a sűlthúsok mellé.
Ezzel a töltelékkel tehetjük ünnepélyesebbé az ebédünket.
Jó étvágyat hozzá. )
Itt majorannás sült csirkeszárny mellé tálaltuk.